En solig uppdatering från Bågen!

1 kommenter

Hej på er allihopa, Nathalie och Hanna här!

Idag har alla jobbat riktigt hårt och vi går hela tiden framåt, vi har bland annat målat på kiosken, Sofia och Johan har arbetat på asfaltsormen som nu är färdig, sen har vi Emil och Johan som har hållit på med sina tavlor som Sara nu har hängt upp i ”vardagsrummet”.

Hermon har jobbat med sin poängtavla som nu äntligen är klar och sist men inte minst Jenny som har jobbat klart med sin bensinmack som lyser i alla färger och har nu börjat med en mätblomma!

Det går i alla fall hur bra som helst men man kunde alltid önska att vädret kunde vara mer stabilt. Men nu är det soligt och rätt härligt ändå. Nu ska vi återgå till arbetet. Ha det toppen!

Hanna och Nathalie målar en samlingsring i glada färger

Sofia skapar en skylt till Doft och Känselplatsen

Se vad lite färg kan göra underverk! Lekbilen är som ny tack vare Jens, Hermon och Hanna.

Ett bollplank monteras här av Hermon som även målat den

Jennys färgglada bensinmack

Kiosken i sandlådan fräschas upp av Hanna och Nathalie

Även Bågens förskola får här en färgglad asfaltsorm av Sofia och Johan

/Sara

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. 1 kommentar