En ny vecka på Borgvalla!

0 kommentarer

Hej! Idag är det måndag och vi har just kommit ingång att arbeta denna vecka. Vi (Oscar och Henry) har målat bordet, hyllplanen och bakgrunden till ”köket” som ska finnas här på baksidan av skolan. Vi grundmålade och slipade dessa delar förra veckan. Troligtvis inget regn idag, då det varit rätt blöt och regnat lite varje dag nästan förra veckan. Förra veckan hann vi bland annat med detta; målat skyltar i olika storlekar, rensat i rabatten, köpt material, målat asfalt och väggar, rengjort dessa innan också. Vi har även jobbat lite på hinderbanan, fixat med stallet och har målat poängskyltar på förrådsväggen.

Tack för oss och ha en bra dag!

/Oscar och Henry

 

 

 

Om skolgardsprojektet

Med hjälp av många engagerade ungdomar, lärare, elever, rektorer, tjänstemän samt ytterligare arbetsledare hoppas jag göra mång skolgårdar och förskolegårdar i Nacka mer välkomnande, kreativa och stimulerande att vara på. I Skolgårdsprojektet kommer vi exempelvis att locka fåglar och insekter genom att sätt upp fågelholkar och plantera fjärilsrabatter. De kan ge barnen fascinerande naturupplevelser som i sin tur leda till mer miljömedvetna invånare. Genom att måla olika pedagogiska asfaltmönster (ex. en alfabetsorm) sätter vi färg på en grå gård och kan bland annat stödja barn med inlärningssvårigheter. Vi målar även fantasifulla fasadmotiv, sätter upp välkomnande entréskyltar, bygger samlingsplatser och labyrinter, rensar ogräs, förbättringsmålar lekstugor och övrigt som bidrar till att utemiljön känns mer spännande, ombonad och välkomnande. Vi vill uppmuntra till ett samhälle med delaktighet i och stolthet över våra gemensamma utemiljöer! Mer information om skolgårdsprojektet hittar du på www.instagram.com/skolgardsprojektet eller på www.nacka.se/sommarjobb Vill du komma i kontakt med oss som arbetar med Skolgårdsprojektet i Nacka så skicka ett mail till feriejobb@nacka.se
Det här inlägget postades i Okategoriserat. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar