Skolgårdsprojektet finns fortfarande, men har flyttat ut från denna blogg. Planeringen för årets projekt har redan startat på olika skolor och förskolor i Nacka kommun. Vill du se vad som händer i sommar så följ oss på instagram. www.instagram.com/skolgardsprojektet

Publicerat i Okategoriserat |

Cha cha bloggen!!

I torsdags gjorde vi klart Pride-bänken #fab. Det var jag, Nils, som kom på idén om att ha en bänk på Myrsjöskolan i Pride-färgerna. Även Jocke och Johan kom med flera idéer om bänken och de övriga snickerigrejorna, bland annat planteringslådorna på barkön.

Idén kom direkt när vår arbetsledare Sara sa att vi skulle bygga en bänk samt att vi skulle måla den. Och det roliga är att jag inte hade en aning om att Pride-festivalen skulle börja nästa dag.

Sammanfattningsvis så har varit väldigt roligt och lärorikt att jobba dessa tre veckor på Myrsjöskolan!

Pridefärgerna på plats!

Pridebänken tillsammans med planteringslådor och övriga sittplatser

/Nils

 

Publicerat i Okategoriserat |

Hej!

Efter en och en halv veckas arbete på Myrsjöskolan har vi hunnit med en hel del. Vi har målat hopphagar, kingrutor, fyllt i massa gamla asfaltsmålningar och några i gruppen har snickrat en hel del, exempelvis bänkar och planteringslådor. Morgonen kan vara ganska jobbig men lägger man sig i tid känner jag att man klarar det. Fredagarna är jättesköna då vi har eget arbete hemma med CV-skrivning så man kan koppla av lite.

Vädret har varit mycket bra men alldeles för varmt dock, det är relativt jobbigt att arbeta i den här värmen.

Idag har vi avbarkat stockar som tog ganska lång tid då barken satt så hårt. Nu ska vi sätta igång och dra bort allt ogräs.

/Max

Publicerat i Okategoriserat |

Hej alla stendöda semesternjutare!

Vi har nu en bloggpaus efter ett stenhårt arbetspass ute i stenlabyrinten i ur och skur. Med stövlar och spadar i högsta hugg har vi grävt upp stenar som suttit stenhårt i marken. Sa du sten? Ja, vi sa sten. Det är det vi har jobbat med de senaste dagarna. Stenlabyrinten ligger bara ett stenkast från huvudbyggnaden på Myrsjöskolan. Vi förbättrade labyrinten genom att utöka den med stenar som tidigare lossnat och slängts i skogen. Vi har helt enkelt grävt upp och grävt ned stenar där det har saknas för att göra den fulltalig.

Barnen kommer att älska labyrinten – det är vi stensäkra på!
Hälsningar från tre stencoola tjejer!

Camilla, Johanna och Lovisa

PS. Tiden går fort när man gräver gropar!

Bakom sifferormen kikar den övervuxna och halvtrasiga stenlabyrinten fram.

Publicerat i Okategoriserat |

En solig måndagsmorgon så samlades alla ivriga men förväntansfulla ungdomar vid betonghusen i Ektorp, vi hade blivit lyckligt lottade som hade fått tillfället att arbeta för Nacka Kommun sommaren 2014.
Spänningen, nervositeten och nyfikenheten låg i luften medan vi ungdomar väntade på att bli inkallade, dörren öppnades och där stod en av våra härliga arbetsledare som alltid hade ett leende att komma med. Vi blev presenterade inför varandra och fick chansen att mingla med alla andra, man fick direkt nya vänner men samtidigt så var det många man kände sedan tidigare.
Vi delades upp i två små grupper där arbetskollegor och arbetsledare blev presenterade ännu en gång, fick vi äran att ha Roni som arbetsledare, förväntningarna inför dem nästkommande veckorna ökade då ledarna utlovade gemenskap och underhållning som ett pris för hårt arbete.

Första dagen på arbetsplatsen var en målnig tisdag, vi fick nu reda på vart vi skulle befinna oss de nästkommande veckorna. Och allting blev så mycket klarare.
Alfabetsorm skulle målas, bilvägar skulle konstrueras, skyltar skulle målas ett fotbollsmål och en bensinmack skulle snickras, en hel betongvägg skulle målas och bli stylad med motiv, vägvisar skyltar skulle målas och hängas upp.
Ibland fick man jobba solo men oftast så var man en grupp på två till tre personer som arbetade tillsammans, vi var glada för att få möjligheten att arbeta då detta triggade oss när vi utförde våra extraordinära arbeten.
Luncherna spenderades med ett stort gemenskap, många roliga samtalsämnen och mycket utbyten av visdom, under rasterna spelade vi mycket fotboll det tyckte vi alla var super roligt.

Allt som vi skulle hinna med hann vi med tack vare en stark sammanhållning som skapades i gruppen, vi är väldigt tacksamma och glada speciellt efter att vi har sett barnen leka med det vi åstadkommit, man kunde se barnens ”happiness” i deras uttryck och kroppsspråk.
Vi hade starkt rekommenderat detta jobb till andra ungdomar i vår ålder.
Tack så otroligt mycket för de senaste tre veckorna Nacka Kommun!

Skriven av: Filip, Hampus, Fredrik, Hussain, Nicko, Morteza

Publicerat i Okategoriserat |

Jenny: Hej! Vad heter ni och vilken förskola har ni jobbat på?

Nimo, Hodan: Hej! Vi heter Nimo och Hodan! Den förskola vi jobbade på nu i sommar heter Långsjöns förskola.

Jenny: Hur länge jobbade ni? Alltså antal timmar per dag och under hur många veckor?

Nimo, Hodan: Vi jobbade sex timmar per dag i tre veckor.

Jenny: Vad har ni fått göra under dessa veckor?

Hodan: Vi har gjort asfaltsmålningar och har målat olika skyltar som ska hängas upp på gården. Exempelvis välkomstskyltar och tema-skyltar för odling och vattenlek.

Jenny: Åh har det varit kul?

Hodan: Ja jag tycker det varit väldigt kul att måla skyltar.

Jenny: Vad gjorde de andra i er grupp?

Nimo, Hodan: De förberedde skyltarna vi målade, genom såga, slipa, borra och grundmåla dem. De har också snickrat, vattnat och rensat upp på gården.

Jenny: Skulle ni vilja jobba här igen?

Nimo, Hodan: Ja, varför inte, det har varit kul.

Jenny: Skulle ni rekommendera jobbet till andra?

Nimo, Hodan: Ja, för att det var kul och andra bör testa det!

Publicerat i Okategoriserat |

Hej allesammans!

Nästa vecka startar den femte omgången av Skolgårdsprojektet! Vi som är era arbetsledare i år heter Sara och Roni och ser fram emot att träffa alla som ska jobba hårt och fixa på årets gårdar! Vi träffar den första gruppen den 16/6 :-) Vi ses då!

Publicerat i Okategoriserat |

Här kommer en hälsning från Skolgårdsprojektet som önskar alla en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

Tack till alla som har deltagit detta år, de som fortfarande står på kö för att få vara med, samt alla nya sökanden inför nästa år.

Ett stort tack till alla ungdomar som har jobbat hårt för att göra sitt yttersta för barnen, eleverna och personalen på alla skolor och förskolor! Ett stort tack också till alla medarbetare i Nacka Skol- och Hälsoträdgård/ Arbetscentrum som under hösten har hjälpt till på gårdarna!
Alla insatser är ovärderliga!

Nästa år hoppas vi blir lika, om inte ännu mer, kreativt!

Juliga hälsningar från
/Skolgårdsprojektet

Publicerat i Okategoriserat |

Hej!

Skolgårdsprojektet testar att blogga från telefonen för att undvika trassel med bilder, samt för att kunna uppdatera oftare!
Håll till godo med en sommarbild från Ektorps skolas glada bollplank så länge :-)

20131107-152307.jpg

Publicerat i Okategoriserat |

Hej alla – hoppas att ni har en härlig höst!
Här kommer lite nytt från Skolgårdsprojektet :-)

Under sommaren jobbade nästan 100 ungdomar hårt och effektivt med 12 olika gårdar i Nacka. På väldigt kort tid åstadkom de små underverk med sin kreativitet och sitt engagemang! Vissa gårdar fick 100%-ig uppmärksamhet, andra skolor och förskolor har fått en smygstart och vi fortsätter i lagom takt att hjälpa till  nu under resten av året – detta är nytt för i år! Tillsammans med medarbetare i Nacka Skol- och Hälsoträdgård försöker vi beta av skolor och förskolor som står på vår lista i behov av hjälp och inspiration!

Just nu är vi på Långsjöns förskola där det i skrivande stund anläggs en lång, slingrande vattenbana/bäck av grus, betong och natursten. Ett väldigt komplext arbete där en medarbetare i Nacka Skol- och Hälsoträdgård lagt ner sin själ för att det ska bli bra – och det blir det! Vi har också byggt en stödmur på Saltängens förskola samt hjälpt till att ta emot ett lass jord för förättring av marken, samt sådd av gräsmatta.
Näst på tur är vårt fortsatta arbete på Myrsjöskolan, där vi ska ta oss an den fortsatta utvecklingen av sittbänkar och rumslighet på gården. Tyvärr höll ett av träningsredskapen i utegymmet inte, så där tänker vi om och planerar att komma på en hållbar lösning och en vidareutveckling av träningsområdet.

Ha en fortsatt fin höst och glöm inte att titta in på Facebook för att kolla bilder, samt skriva kommentarer!

Hälsar 
Skolgårdsprojektet :-)

 

 

Publicerat i Okategoriserat |