Nästa Steg på Socialtjänstens inspirationsdag

Idag besökte Nästa Steg Socialtjänstens inspirationsdag som bland annat innehåll en förmiddag med Stefan Einhorn, input om mindfulness och avslutades med input om innovation och kreativitet från Nästa Steg. De 120 deltagarna var snabba på att definiera att deras största behov är att frigöra tid från administration och arbete med listor till att vara socialarbetare och ett behov om att socialtjänsten ska närma sig klienterna och medborgarna, hur kan vi minska distansen mellan oss?

Vi på Nästa Steg delade med oss av våra tio bästa råd för att öka innovationskraften. Socialtjänsten, med tre vinnare på innovationsgalan, har verkligen en bra början för att innovera mera! Tillsammans utforskade de hur de kan lösa praktiska utmaningar med korta deadlines. De löste utmaningen (se bilden) “hur ska vi få upp pingis bollen ur hålet i marken?” med idéer alltifrån att sätta fast en daggmask på ett snöre och släppa ner den i hålet, till att ge grannens barn godis för att lösa problemet.

Vid ut-checkningen om vad de tog med sig som goda råd till sig själva så var möjligheter, inspiration och “ja och” de vanligaste orden.
Tack Socialtjänsten för idag!

P.S. Vill du testa övningen som Socialtjänsten gjorde idag? Utmaningen är att på två minuter tillsammans med två eller fler kollegor komma på så många idéer som möjligt till hur vi ska få ur pingisbollen ur detta hål i marken som är 20 cm djupt och 4 cm brett. Mejla gärna oss på nastasteg@nacka.se med antalet lösningar ni kom på på två minuter och den lösning som ni tycker var mest otippad. Ser fram emot att höra era idéer!

Sara Wallén
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar