Att stanna i det olösta – ett verktyg för att innovera!

När vi har ett problem som ska lösas, oavsett om det är på ett möte eller hemma tänker vi ofta ut några lösningar och väljer en av dessa. Tänk om vi skulle stanna i problemet och fundera på tjugo, trettio, varför inte hundra alternativa lösningar?

När vi tillåter oss att stanna i det olösta kan vi verkligen skapa nya lösningar. När vi kommer på några idéer är dessa ofta testade och etablerade som lösningar. Men om vi i stället stannar i det olösta kan vi vara med och skapa framtidens lösningar. Kanske en innovation som möter ett viktigt behov kommer vara ett resultat? När du kommer på en bra idé som löser ett behov kontakta gärna oss så kan vi hjälpa till med coaching eller vara bollplank, för kanske är det en idé att jobba vidare med som ett bidrag till innovationsgalan i September!?

Sara Wallén
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar