Summering av innovationsworkshop 25 mars

I fredags bjöd Nästa Stegs processledare Maja och Sara på två inspirerande innovationsworkshops i Nacka stadshus. Under förmiddagen presenterade de 10 tips till hur du blir ännu mer innovativ på jobbet.

Deltagarna uppmuntrades även att dela med sig av sina tankar om när de är som mest kreativa och vad de behöver för att vara kreativa på jobbet. Flera var de personer som ansåg sig vara som mest kreativa på fritiden; vid middagar, under fikapauser eller skogspromenader. Oväntade möten och gruppkonstellationer, såväl hemma som på jobbet nämndes av en deltagare som en viktig ingrediens när helt nya idéer ska väckas till liv och utvecklas.

En tillåtande företagskultur och ledare som uppmuntrar de anställda att testa nya metoder, även om detta kan leda till att misstags misstag begås, nämndes av flera deltagare som en grundförutsättning för innovationsskapande. En person uttryckte det med; “gör man inga fel gör man inget annat heller”.

I slutet av workshopen lovade en deltagare att denna skulle försöka bli mer närvarande och nyfiken i vardagen. En annan person lovade att hon skulle ge sig själv mer tid att reflektera i den normalt stressade tillvaron. Ibland är det helt enkelt nödvändigt att låta saker och ting att landa. Därefter gäller det att våga ta det första steget och sedan ta ett steg i taget i innovationsprocessen.

Att komma igång med sin innovation verkade vara den största utmaningen. Men som en deltagare uttryckte det; “genom oväntade möten och gruppkonstellationer kan underverk ske”. Varför inte bjuda över medarbetare från en annan avdelning till morgondagens fikapaus?

Hedvig Blext
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar