”Ja, och” istället för ”Nej, men”

I fredags var jag på ett inspirerande seminarium om hur man kan bli än mer innovativ på jobbet. Tio goda tips presenterades av Maja och Sara.

Det var en härligt inspirerande timme med stor delaktighet från alla deltagare. En av tipsen var att säga ”Ja, och…” när någon kommer med en idé, istället för ”Nej, men….”. Med detta förmedlas ett förhållningssätt – att vara positiv, se möjligheter och fråga om mer tankar.

Vidare föreslogs att man en dag i veckan ska säga ”Ja, och …” till nya idéer. Tänk om exempelvis alla onsdagar i Nacka kunde vara en dag då man bara får säga ”Ja, och..” och inte ”Nej, men…” till nya idéer. Personligen tänker jag framöver säga ”Ja, och…” till nya idéer – alla dagar i veckan.

Mats Bohman
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar