Veckans utmaning: Boka in en långlunch

Denna vecka skulle vi vilja uppmuntra er stafettpinneutmanare att välja en passande dag för långlunch. Låt sedan tankar och idéer flöda tillsammans med ert lunchsällskap.

Ni kanske nyligen har upptäckt något nytt inom Nacka kommun som ni tror skulle kunna förbättras. Varför inte ta upp detta för diskussion? Men lämna det inte utan att först ha kommit på några alternativa lösningar.

En person jag talade med nyligen berättade att arbetsmiljön hon sitter i varken känns inspirerande eller välkomnande längre. Men en liten insats från personen ifråga skulle faktiskt kunna avhjälpa en stor del av problemet. Växter till exempel, kan tyckas vara ett överflödigt inslag på skrivbordet. Men faktum är att det länge pågått forskning inom just växters betydelse för arbetsmiljön.

En undersökning från Washington State University visade att människor som jobbar på ”gröna kontor” har lägre blodtryck och kortare reaktionstid och drabbas av stress mindre sällan än människor som arbetar i miljöer utan växter.

År 1996 påvisade den norska forskaren Tove Fjeld en märkbar förbättring bland de anställda i form av mindre ögon- och hudirritationer, bättre koncentrationsförmåga och ett bättre allmäntillstånd vid en kontorsundersökning om växters effekt på inomhusklimatet.

Ytterligare en undersökning inom området utförd av det teknologiska institutet i Holland 2008, dokumenterade att växter på arbetsplatsen verkar stimulerande på kreativa jobb.

Ofta är det helt enkelt så att små insatser ger stora effekter.

Vi önskar er en trevlig långlunch och pratstund!

Hedvig Blext
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration, Veckans utmaning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar