Veckans utmaning: Gör en god gärning

Forskare har nyligen kunnat identifiera hjärnans lyckocenter. En slutsats som kunnat dras är att vi människor är som lyckligast då vi utför goda gärningar utan att förvänta oss något i gengäld. Det finns även vetenskapliga belägg för att människor som upplever sig vara kreativa, såväl på arbetsplatsen som på hemmaplan mår bättre. I veckans utmaning slår vi därför ihop dessa två insikter.

Välj en dag då du ska göra åtminstone en god gärning för en medarbetare för att stötta honom/henne i deras innovationsarbete. Tänk fritt, högt som lågt. Det måste dock vara kravlöst. Exempelvis kan du bjuda din kollega på en oväntad fika och erbjuda ditt stöd som bollplank, avlasta någon som är stressad på lämpligt sätt för att frigöra tid för att hon/han istället får tid över till att utveckla sin innovationsidé eller överraska med ett uppmuntrande feedback-SMS på din kollegas idé.

Berätta gärna om din goda gärning/gärningar för oss. Hur reagerade personen ifråga? Hur mådde du efteråt?

Tips! Får du blodad tand och önskar göra goda gärningar till en vana kan du besöka Anonyma-klubben för mer inspiration. Där är dock vitsen att gärningen även skall vara anonym:
http://www.365saker.se/2011/01/25/788-bli-medlem-i-anonyma-klubben

Anonyma-klubben omnämns i det första avsnittet av SVT:s program “Jakten på lyckan”. Se inslaget om anonyma klubben 8:38 minuter in i programmet.

Hedvig Blext
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration, Veckans utmaning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar