Business Minds växer och flyttar in i Forum

150 kvm på plan 3 i Nacka forum. Ute vräker snön ner, inomhus är det varmt men ganska rörigt. Flyttkartonger, blommor, en lampa med stukad skärm, ett stort bord belamrat med datorer, klistermärken och jackor…

Flyttlasset har gått från de stora, ljusa lokalerna på Brantvägen 3 i Fisksätra, och visst, det hade varit fint att få uppleva våren där, medger Andreas Broryd, en av Business Minds två grundare. Men han är ändå mer än nöjd med lokalen i Forum:

-Den är rymlig och fin, den ligger centralt och har en större tillgänglighet.

I februari blir det kursstart för nästa kull av Business Minds, i mars börjar ytterligare 15, och totalt räknar man med att 50 personer ska ha passerat BusinessMinds entreprenörsutbildning under 2011. I Business Minds nya konstellation för året ingår tre nya lärare – Lars Norlin, Henrik Stjernström, samt Lamin Sonko, som själv gick Business Minds utbildning i höstas.

Sysselsättning och utveckling i ett större perspektiv
Lamin berättar att hans uppgift kommer att vara att hjälpa studenterna de praktiska uppgifterna kring att skapa och utveckla sin affärsidé. Hans egen studietid på Business Minds har gett nya perspektiv, och tillsammans med en kurskamrat, Mohamed Ahmed, har han också startat L&M Digital Production, som ska jobba med marknadsföring och film.

Ytterligare ett företag har startats av en tidigare student, och några av studenterna har gått vidare till jobb och högre utbildning.

  • Vi kommer att ha uppföljning med den första kulle elever senare, berättar Andreas.

Att studenterna går vidare till utbildning på högskola eller universitet ser Andreas mycket tillfredsställande.

  • Ju fler som söker till en högre utbildning, desto bättre. För vårt avtal med kommunen är det sysselsättning och utveckling i det större perspektivet som är viktigt, inte att människor går direkt till en anställning. För vår egen tillfredställelse är det också viktigt att se vilka värden vi skapar, vilka möjligheter vi kan få andra människor att upptäcka.

Skön känsla av effektivitet
Att gå Business Minds entreprenörsutbildning ska inte vara som att gå i en skola, och det ska definitivt inte vara som att vara på en fritidsgård.

- Det ska vara som ett jobb, säger Andreas, men ett kul jobb. Det, det ska kännas som att gå och träna: jobbigt med skönt. Vi vill ge känslan av att det är kul att göra saker.

Lamin håller med:
-Rutinerna, och känslan av att man är effektiv och har åstadkommit något är skön, säger han.

De nya eleverna kommer dels via det nätverk som Business Minds utvecklat i Fisksätra, säger Andreas, men också från liknande nätverk i Orminge och Henriksdal. Business Minds kommer också så småningom att få in deltagare via socialtjänsten och kanske från andra åldersgrupper än den nuvarande.

Men först ska lokalen göras lite mysigare och lite hemtrevligare. Bra stämning har de redan.


Håkan pekar med hela handen…


…Andreas och Henrik lyssnar uppmärksamt


Business Minds lärarlag 2011: Håkan Stjernström, Lars Norlin, Håkan Lutz, Andreas Broryd, Lamin Sonko


Jobbigt men kul på Business Minds

Malin Westerback
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar