Veckans utmaning: Anmäl ditt bidrag

Veckans utmaning är att fylla i nomineringsblanketten och be en kollega ge feedback på ditt bidrag. Vad är styrkan med din idé och vad kan du utveckla?

En repetition av kriterierna för anmälan av bidrag kommer här:

1) Nytta för Nacka-medborgaren, direkt eller indirekt
Huvudsyftet med Nästa Steg är att skapa mer värde åt Nackas medborgare. Detta kan göras genom en innovation som riktas direkt mot medborgaren t.ex. en webbkamera och gps som visar var snöplogen är just nu i ditt område. Innovationen kan även vara indirekt riktad mot medborgaren genom att ni gör något inom er organisation som i nästa steg eller på sikt gynnar medborgaren. T.ex. en ny arbetsprocess inom skolsjukvården som gör att ni får mer tid att möta eleverna.

2) Pågående eller avslutad innovation
Det räcker inte med att ha en idé, idén behöver ha börjat testats och därmed vara pågående eller genomförd och avslutad.

3) Kunna påvisa ett resultat i någon form
För både pågående och avslutade innovationer kan resultatet vara både kvantitativt och kvalitativt. För en pågående innovation så kan ett resultat vara att visa på vad som gjorts hittills i processen. T.ex. svara på hur många ni har träffat, vilka beslut som tagits, x % känner sig mer involverade  osv. För en avslutad innovation gäller samma som ovan men då en slutsummering över vad som uppnåtts.

4) Att medarbetare är involverad i hög grad
Vi vill främja involvering av medarbetarna och undvika att Nästa Steg endast blir ledarskapstyrt.

Om du nominerar ett bidrag anmäls du automatiskt som gäst till innovationsgalan. Du ska också vara beredd på att delta på innovationsgalan den 27 september kl. 17:30-22:00

Senast den 31 augusti vill vi ha ditt bidrag, anmälningsformulär hittar du här.

Maja Frankel
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration, Veckans utmaning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar