GULDTID – den tid som är viktig för mig

Guldtid, det är den tid jag planerar in först i min almanacka, då jag nu i december grovplanerar mitt kommande år. Guldtid är tid för de saker som är viktigast för mig under det kommande året.

Vad är det då som är viktigt för mig?

Semester är ett måste för att orka arbeta, utvecklas som ekonomisk rådgivare och som människa. Utbildning och tid för personlig utveckling måste också komma tidigt i planeringen.

Därefter kan jag börja grovplanera mitt arbete. När jag gjort det fortsätter jag med finplaneringen.

Nu undrar du kanske vad detta har att göra med att Nacka kommun ska bli mer innovativ?

Det är mycket enkelt. Om Nacka kommuns medarbetare blir mer innovativa så är det guld värt.  Då måste det också räknas som guldtid när man är innovativ. Tid för att vara innovativ ska vara det första som planeras in almanackan, näst efter semestern.

Många uppfinningar har kommit till genom misstag. Det är därför viktigt att miljön är tillåtande och att man får göra fel. Man måste våga! Eller som Maja Frankel säger: ”Alla har rätt men bara delvis.” Det är mycket klokt uttryckt!

Om denna förändringsprocess ska lyckas så tror jag att man måste tillåta sig att ha roligt tillsammans, släppa fram kreativiteten och våga göra fel. Detta ska göras på guldtiden och då kommer det verkligen att börja hända saker. När man möts på workshops och i utvecklingsprojekt och leker fram nya idéer tillsammans sätts förändringståget i rullning. Och kom ihåg; det är rätt att våga göra fel.

Förändringar kräver mycket och om du ska förändra världen, så bör du veta en sak: Du kan bara förändra dig själv.

Alltså måste jag börja med mig själv!

Annika Hällström
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar