Veckans utmaning: Frystid

Det har varit kalla, vintriga dagar den senaste tiden och veckans utmaning fortsätter på det temat med något som vi kallar för “frystid”.
Frystid kan liknas vid vad som uppstår i situationen för ett strömavbrott. Lamporna släcks. Telefonen och datorns batteri går inte att ladda längre och stängs därför av. Tiden fryser och du blir tvungen att släppa det du har för händerna och tänka – HUR och VAD gör jag nu?

Vi uppmuntrar dig att denna vecka utropa för dig själv eller tillsammans med dina kollegor en stunds frystid (ca 30-60 min). Stäng av elektronik. Gör något helt annat mot vad du hade tänkt. Stanna upp och fundera. Hur kan jag lösa det jag höll på med fast på ett annat sätt? Kanske finns det innovationsidéer att hitta i det?
Eller ska jag helt enkelt passa på att leta upp några kollegor för att samtala om det där vi inte hinner samtala om i vanliga fall? Kanske en reflektion från innovationsworkshopen? Eller varför inte ställa frågan; “vad behöver jag/vi just, just nu för att ta nästa steg framåt?” och sen utföra det.

Lycka till!

Dela gärna med dig här på bloggen hur just du använde dig av “frystiden” den här veckan!

Klara Kviberg
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration, Veckans utmaning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar