Kriterier för bidrag till innovationsgalan


Den 27 september 2011 kommer en innovationsgala att äga rum för de som varit involverade i Nästa Stegs aktiviteter under hösten 2010 och våren 2011, samt kommit med bidrag till innovationsgalan. Galan har som syfte att summera Nästa Steg och uppmärksamma de innovationer som kommit upp under vägen och samtidigt tillsammans kunna inspireras av deras tankar och idéer. Utifrån inskickade innovationsbidrag kommer vinnare att koras under kvällen och uppmärksammas lite extra.

Alla är välkomna att skicka in ett innovationsbidrag! Kriterierna för att kunna anmäla en innovation till innovationsgalan är:

1) Nytta för Nacka-medborgaren, direkt eller indirekt
Huvudsyftet med Nästa Steg är att skapa mer värde åt Nackas medborgare. Detta kan göras genom en innovation som riktas direkt mot medborgaren t.ex. en webbkamera och gps som visar var snöplogen är just nu i ditt område. Innovationen kan även vara indirekt riktad mot medborgaren genom att ni gör något inom er organisation som i nästa steg eller på sikt gynnar medborgaren. T.ex. en ny arbetsprocess inom skolsjukvården som gör att ni får mer tid att möta eleverna.

2) Pågående eller avslutad innovation
Det räcker inte med att ha en idé, idén behöver ha börjat testats och därmed vara pågående eller genomförd och avslutad.

3) Kunna påvisa ett resultat i någon form
För både pågående och avslutade innovationer kan resultatet vara både kvantitativt och kvalitativt. För en pågående innovation så kan ett resultat vara att visa på vad som gjorts hittills i processen. T.ex. svara på hur många ni har träffat, vilka beslut som tagits, x % känner sig mer involverade  osv. För en avslutad innovation gäller samma som ovan men då en slutsummering över vad som uppnåtts.

4) Att medarbetare är involverad i hög grad
Vi vill främja involvering av medarbetarna och undvika att Nästa Steg endast blir ledarskapstyrt.

Om du nominerar ett bidrag anmäls du automatiskt som gäst till innovationsgalan. Du ska också vara beredd på att d
elta på innovationsgalan den 27 september kl. 17:30-22:00

Senast den 31 augusti vill vi ha ditt bidrag, anmälningsformulär hittar du här.

Har du frågor? Kontakta:
Mats Bohman, adminstrativ direktör Nacka kommun
tel: 08-718 92 40
epost: mats.bohman@nacka.se

Maja Frankel, projektledare Nästa Steg
tel: 070-223 78 00
epost: maja@processledarna.se

Klara Kviberg, projektledare Nästa Steg
tel: 076-774 10 01
epost: klara@processledarna.se

Lycka till!

Klara Kviberg
Det här inlägget postades i Innovationsgalan. Bokmärk permalänken. 3 kommentar