Nästa steg mot en “demokrati app”

För några dagar sedan fick jag möjlighet att vara med på en intensiv och spännande innovations workshop med Maja och Klara.
Vi var en blandad skara från NPA (Nacka Partner) – chefer och medarbetare som under förvånansvärd kort stund utmanades med frågeställningen: ”Året är 2014 och du har tillsammans med dina medarbetare bidragit till innovationssuccé gentemot Nackas medborgare – beskriv vad ni gör och hur ni gör det”.

Min idé är att skapa en mobil applikation – för IPhone och eller android som förenklar och skapar möjligheter för Nackas medborgare – en ”Demokrati  app” helt enkelt.

Behovet som finns är att enklare få tillgång till 24-timmarskommunens service , att kanske kunna låna böcker, gå in på SkolportalN och ta del av sina barns skolarbeten samt information.
En medverkande på workshopen la till sina tankar:

- ”Vi har val vart fjärde år – tänk om Nackas medborgare kan visa vad de tycker inför kommunfullmäktiges möten genom opinionsfrågor kring de stora frågorna med hjälp av en applikation i sin mobil som ständigt uppdateras med aktuella frågor. På det viset kommer kommunens beslut närmre medborgaren – även de som inte valt att engagera sig politiskt.”

Spännande tankar som växer varje gång jag tar mig tid med dem.

Vad är då mitt nästa steg?
Jag fick tipset om Hyper Island prisbelönad utbildningsarrangör (om nyfiken, se även filmen om Hyper Island. Kan rekommenderas ur en pedagogisk inspirationssyvinkel).
Jag tog kontakt och fick veta att de har ett ettårigt utbildningsprogram Mobile Applications i Karlskrona och att de gärna tar min idé för vidare utveckling under  sex veckors praktik i mars!

Det ska bli mycket spännande att ta utmaningen vidare tillsammmans med unga lösningsfokuserade elever – det blir mitt nästa steg.

Nu lämnar jag ordet vidare till nästa stafettpinnekollega :)

Kerstin Lindfors
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar