Min innovation handlar om att ”göra skillnad”

När vi var på Nästa Stegs sopplunch och fick lyssna på ungdomarnas tankar så blev jag så inspirerad för de satte huvudet på spiken.

Jag har arbetat 32 år i Nacka kommun i olika befattningar 27 år av dessa som chef. Under dessa år har jag fått uppleva så många spännande förändringar och utmaningar. De senaste nio åren har jag bland annat haft äran och arbeta med så många fantastiska pedagoger (kristaller).

Jag tog över tre förskolor som var på ruinens brant, det var dålig ekonomi, hög sjukfrånvaro samt svårigheter att rekrytera nya pedagoger.
Det som har varit viktigt är att fokusera på möjligheter, skapa pengar, utbilda pedagoger, ge utmaningar, ställa krav, delegera, samt att lita på pedagogerna som gör att de växer, träder fram och växer ytterligare.

Efter alla kompetensutbildningar för samtliga medarbetare för att tydliggöra uppdraget så är det en enorm skillnad på medarbetarnas inställning till arbetet.  I dag ser man arbetet som en livsuppgift som det är roligt att komma till. Vi fortsätter med handledning och lägger mycket resurser för att behålla kvalitén och arbetsglädjen.

I dag har vi lätt att rekrytera, nöjda kunder, nöjda pedagoger, låg sjukfrånvaro och en bra ekonomi. Vi föreläser om vår verksamhet och tar emot studiebesök från hela världen.
Nätverksträffar i arbetslagen samt med kollegor från våra andra förskolor gör att man tillsammans reflekterar och utbyter idéer och tankar kring projektet samt spånar hur vi ska gå vidare och utvecklas.

Vi är fyra förskolor i dag och vår vision är ”Vi Fångar Världen” och därför har vi bytt namn från Sickla förskolor till Condorens förskolor. För att fånga Världen måste vi ha vingar som ger oss möjlighet att flyga . Vi måste våga och vi måste vilja.

”Vi fångar världen” – Vår vision står för att barnen får en självkänsla samt en tillit till sin egen förmåga och att de vågar pröva sina vingar ute i världen. Vi vill att barnen får en vilja att forska, lära, utvecklas och upptäcka nya idéer.

Tuula Aula
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar