Kommunaltjänstemän från Mars och innovationer från Venus?

När jag blev tillfrågad att vara med i projektet Nästa Stegs kreativa paneler trodde jag inte det var sant! Nu har Lennart Jonasson fått fnatt! Ska de kommunala tjänstemännen göra innovationer på arbetstid. Alla mina fördomar om kommuntjänstmän tog över. Men min nästa tanke var: Om detta ska ske någonstans så är det i Nacka, för Nackas kommuntjänstemän/kvinnor är inga typiska kommuntjänstemän.

Att få vara med i processen som gör Nacka kommun ännu bättre känns angeläget och viktigt som företagare i Nacka och som Nacka bo. Jag får massor av tankar som “poppar upp” i mitt huvud. Vad är en innovation? Hur kreativ måste man vara för att skapa en innovation? Törs vi vara kreativa och när är vi det? Hur kan man inspirera andra att vara kreativa?

För att vara kreativa måste vi släppa loss vår fantasi och dessutom måste man våga misslyckas.

Jag tänker på ett citat från Albert Einstein:

“Fantasi är viktigare än kunskap. För kunskapen är begränsad, medan fantasin omgärdar hela världen, stimulerar framsteg och föder utveckling.”

Detta ska bli en härlig äventyrsresa!

Annika Hällström
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar