Hur jäkla svårt kan det vara? Tja, ungefär hur svårt som helst om man inte har rätt verktyg

Vet inte riktigt om det var så här man hade tänkt sig att bloggen ska användas men jag vill gärna berätta om ett delmål  i den resa vi gör för att göra juridiken tillgänglig för alla – och inte bara tillgänglig utan användbar. Vad har ni annars för nytta av den?

Den här resan börjar med  ungdomens TV-serie om MacGyver, den hemliga agenten som kunde ta sig ur vilka knipor som helst med hjälp av ett tuggummi och en schweizisk armékniv. Sedan kopplar den ihop med mitt grundmurade intresse för musikaler genom Andrew Lloyd Webber (han med Evita, Cats och Phantom of the Opera) som har en sådan kniv som logga för sina företag och kallar dem ”The Really Useful Group”. Det gemensamma mellan dessa ytterligheter är ”mycket nytta i liten sak”. Precis som fliken ”Lagar och regler” under ”Styra & Följa upp” på KanalN. Visst, känner ni inte hur det riktigt klickar ihop :) ? Vad är det alla medarbetare behöver, utöver det man är bra på genom sitt yrkesval? Jo, en riktigt användbar information om allt det där som handlar om vad en kommun får göra, hur man fattar beslut i en kommun, vem som får fatta vilka beslut och hur i helsike det nu är en tjänsteskrivelse ska ställas upp. Riktigt användbar liten sida det där, det är precis det jag vill att ni ska tänka.

På min bildliga fällkniv hittar ni följande användbara blad:

√        Beslut och beslutsfattare
√        Kommunens uppgifter
√        Insyn
√        Påverka
√        Överklaga

Hittar ni inte det ni behöver eller om det ni hittar inte är vasst nog för att vara användbart; hör av er, klaga, gnäll och kräv! Hur hittar ni dit? Välj Styra & Följa upp på KanalN (där det finns massa andra nyttigt skoj också) och klicka på Lagar och regler ute till vänster.

Helena Meier
Det här inlägget postades i Nästa Steg inspiration. Bokmärk permalänken. 1 kommentar