Intensiva dagar på fastighetsmässan i Cannes

0 kommentarer

Ett antal tjänstemän och förtroendevalda fanns på plats på fastighetsmässan i Cannes 11-13 mars. Närvaron är viktig för Nacka kommun med tanke på de stora utmaningar som vi står inför med utbyggd tunnelbana, 14 000 nya bostäder, 10 000 nya arbetsplatser i Nacka stad. Nedan kan du läsa Khashayar  Farmanbars reflektioner:

Intensiva dagar på MIPIM. Intressant och lärorikt. Det var tre effektiva dagar späckade med möten och givande samtal.

Nacka med vår placering i Stockholmsregionens hjärta och med våra uttalade ambitioner att växa gör oss attraktiva för många bolag. Det är en möjlighet för oss att förutom priset, kunna ställa krav på byggande som är miljömässigt och socialt hållbart. Vi fick flera goda exempel från andra regioner där den typen av krav har bidragit till långsiktigt hållbart byggande och samhällsplanering.

Jag såg goda exempel på bra och användbar linbana, som faktiskt utjämnade höjdskillnader, har möjlighet att minska behovet av bilåkande och öka anslutningsgraden till kollektivtrafiknätet. Det ger snabbare kommunikationer för våra Nackabor och en viktig del i det gröna folkhemmet som jag vill vara med och bygga.

Det var också spännande att se trender som finns i flera städer runtom i Europa. Det innefattar bland annat överdäckningar av stora motorled för att ge bättre utrymme åt skolor, kontor, boende och parker. En annan stark trend är att skapa kvaliteter som kommer av förtätning, fler grannar skapar förutsättning för bättre tillgång till skolor, äldreboenden, annan samhällsservice, ökad kollektivtrafik och handel.

På det personliga planet tycker jag det är spännande hur London lyckas kombinera bevarande av många gamla byggnader och värden med höga moderna byggnader som inrymmer kontor, boenden och samhällsservice.

Khashayar Farmanbar, 2:e vice ordförande, S

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar