Vanliga frågor till Nacka vid MIPIM

0 kommentarer

Ett antal tjänstemän och förtroendevalda fanns på plats på fastighetsmässan i Cannes 11-13 mars. Närvaron är viktig för Nacka kommun med tanke på de stora utmaningar som vi står inför med utbyggd tunnelbana, 14 000 nya bostäder, 10 000 nya arbetsplatser i Nacka stad. Nedan kan du läsa reflektioner från tillförordnade fastighetsdirektör Lars Nylund.

Nacka var med som en av de mest uppvaktade och intressanta kommunerna ihop med storstäderna Stockholm, Göteborg, Uppsala och även Malmö. De olika regionerna med sina kommuner samarbetar och konkurrerar samtidigt om exploatörer och andra aktörer.

Jag kan konstatera att de tre frågor jag oftast fick svara på var:
1) “Berätta mer om den stora fastighetsaffären ni gjorde med Rikshem förra året.” Och flera gånger med följdkommentaren; “vi tittar på något liknande…”
2) “Nacka är ju otroligt intressanta och expansiva och verkar göra på ett eget och väldigt spännande sätt, men hur ska ni klara av att bygga så mycket bostäder?” Och slutligen
3) “På vilket sätt kan vi vara med och bidra till att utveckla era välfärdsfastigheter?” Den sista både från fastighetsägare, entreprenörer och några verksamhetsutövare.

Sammanfattningsvis ur mitt perspektiv; ett Mipim med många möten och intryck.

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Omvärldsspaning. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar