Stort intresse för att vara med och bygga Nacka stad

0 kommentarer

Ett antal tjänstemän och förtroendevalda fanns på plats på fastighetsmässan i Cannes 11-13 mars. Närvaron är viktig för Nacka kommun med tanke på de stora utmaningar som vi står inför med utbyggd tunnelbana, 14 000 nya bostäder, 10 000 nya arbetsplatser i Nacka stad. Nedan kan du läsa reflektioner från några av dem.

Reflektion från fastighetsmässan i Cannes 2015
Nacka är ”hett”. Det är väldigt tydligt efter tre dagar på den stora fastighetsmässan i Cannes. Intresset för Stockholmsregionen i allmänhet och Nacka i synnerhet är stort bland investerare, fastighetsbolag och byggare. Få kan konkurrera med det vi kan erbjuda – framtidstro och tillväxt, social sammanhållning, stabilitet, välutbildade medborgare och närheten till vatten.  

Många vill vara med och förverkliga våra framtidsplaner. Utan att låta för kaxig så tror jag att vår genomtänkta strategi för vad vi vill åstadkomma imponerar lite. Vi vet VAD vi vill och HUR vi ska åstadkomma det. Det handlar om att skapa stad med allt vad det innehåller, inte om att bara bygga mycket. Nästa steg är att välja samarbetspartners och snabba på våra processer. Jag fick många signaler om att tiden är en viktig parameter för att få ett bra flöde. Här kan vi mer, bra att vi just är i färd med att fatta beslut om en effektivare stadsbyggnadsprocess. 

För mig var det tredje gången jag besökte fastighetsmässan och det blir allt tydligare att intresset för att bygga hyresrätter är stort, också från lite oväntat håll. Hoppas få se många spännande anbud i kommande markanvisningar. 

En annan stad där det händer mycket är London. De förnyar nedslitna områden, överdäckar, skapar parker och tusentals nya bostäder, bl a i Earl´s Court i västra London. Jag gillar att detta i grunden konservativa folk är så modiga i sitt stadsbyggande. De gör verklighet av det vi pratar om när vi säger ”blandad stad” och ”nyskapande”. Nya spännande byggnader samsas med det gamla, lågt och högt bredvid varandra. Något som jag blev inspirerad av.  

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar