Kvarnholmen – en levande stasdel även under byggtiden

0 kommentarer

På Kvarnholmen, ett stenkast från Slussen, byggs det bostäder för fullt och arbetet kommer att fortsätta fram till 2025. Nu väljer Nacka kommun i samarbete med Kvarnholmen utveckling AB att öppna upp byggarbetsplatsen på ett nyskapande och innovativt sätt. Kvarnholmen ska vara levande och spännande redan nu. Den 15 juni blir Kvarnholmen en arena för mat, konst, musik och fritidsliv och detta pågår hela sommaren.

I Den rosa husvagnen bjuder Kaspar Drumi och Manuel Vidal på mat och kultur i bästa solläget och Stockholms inlopp som inramning. Snart kommer sandstranden, dansbanan och boulebanan på plats. En exotisk och gemytlig plats, det bästa AW-hänget i sommar.

 

 

Upptäck den Magiska trädgården, en lummig oas fylld med allt för barnen. Urban odling, magisk lekplats, träkojor, gungor och ett önsketräd. I sommar kommer det även finnas en Skogs-parkour för alla med spring i benen. Eller skapa  din egen fantasifulla fågelholk. Amanda Larsson ordnar workshops med fokus på ett hållbart, lekfullt stadsliv.

 

Äppelvillan är en mångkulturell och folklig samlingsplats för Stockholms unga vuxna och kommer att ligga i Disponentvillan på Kvarnholmen. Arrangör är Huset Under Bron. Öppet fredag, lördag 16-01. Det kommer att gå en buss (buss 0) direkt från Stockholm City till/från Äppelvillan.

 

I

 

 

 

 

 

 
I Makaronifabriken finns det nu 600 kvm med konstnärsateljéer, galleri, artshop och en öppen studie. Malou Bergman är projektledare för Makaroni och sammanhållande för alla konstnärer som ställer ut i galleriet. Hon är en av grundarna för Glimpse, Candyland och HammarbyArtPort. 

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Konsten att skapa stad. Bokmärk permalänken. Lämna en kommentar